Vamos a la playa - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Ruud Meer - WaarBenJij.nu Vamos a la playa - Reisverslag uit Quito, Ecuador van Ruud Meer - WaarBenJij.nu

Vamos a la playa

Door: Ruud van der Meer

Blijf op de hoogte en volg Ruud

22 Oktober 2007 | Ecuador, Quito

Hola Holanda!

Zooo vorig weekend even lekker naar t strand geweest 3 dagen! De vrijdag was voor alle Eco's een vrije dag, omdat 12 oktober 1820 de dag was waarop Guayaquil (de grootste stad van Ecuador, 2,4 miljoen inwoners) onafhankelijk is geworden. Omdat de busreis naar het strand vanaf Quito 7 uur in beslag neemt, waren we donderdagavond om 23.00 uur al gaan rijden.
's ochtends om half 7 aangekomen en vanaf een uurtje of 10 lekker de hele dag op het strand gelegen.
Veel valt hier natuurlijk niet over te vertellen, je kan zelf wel bedenken wat je op een strand doe: weinig, vooral uitruste!

's Avonds uit eten of overdag een lunch nuttigen is wel weer een heel avontuur. Menu's en/of prijslijsten stellen weinig voor, er moet gewoon keihard worden onderhandeld over de prijs. Omdat wij met 9 personen waren sta je dan wat sterker, elk restaurant heeft nl. ook 'proppers' op de straat lopen om mensen daadwerkelijk naar binnen te slepen...
De Eco's die bij onze groep hoorden voerden deze onderhandelingen en het maakte voor hun echt een groot verschil of we nou 4 of 3 dollar moesten betalen voor een voor + hoofdgerecht. Dat snapte ik dus weer niet, in Nederland krijg je voor die prijs niet eens een soeppie...
Feit was wel dat we elke dag lekker goedkoop aan het eten waren, de vraag was alleen altijd nog maar of je wel het eten kreeg wat je bestelde, want de menukaart was leuk en aardig maar 30% van de keuzes was niet op voorraad. Leuk is wel dat ze altijd proberen het toch nog voor elkaar te krijgen, want 5 minuten nadat iedereen zijn keuze doorgegeven heeft, wordt er een hulpje op pad gestuurd op bij de local supermarkt de benodigde ingrediënten bij elkaar te sprokkelen. Omdat die al net zo'n beroerd inkoopbeleid hebben als de restaurants zelf, komt het toch nog regelmatig voor dat je wat anders voorgeschoteld krijgt.
We hebben zelfs meegemaakt dat twee mensen een colaatje bestelden en die dan eerst bij het naburige restaurant gekocht werden en vervolgens aan ons geserveerd....WEIRD!!

Mja dit is dus het vrij arme gedeelte van Ecuador en maakt het ook wel weer interessant allemaal.

Ook zaterdag lekker op het strand gelegen (temperatuur lag tussen de 20-25 graden) maar voelt heeeel anders aan dan in Nederland. Bijna iedereen was ook verbrand, behalve ik! Je zou zeggen dat Mexicanen, Ecuadorianen of Colombianen wel een wat weerbaarder huidje hebben, maar dit bleek dus (vooral voor hun) tegen te vallen.
Ook wel leuk is dat het in dit gedeelte van Ecuador nog winter was. Vanwege de evenaar dwars door Ecuador bestaan er twee seizoenen (noord: zomer, zuid: winter).

Afgelopen weekend hebben we geen tripje gehad, even rustig aan gedaan een weekendje en mn spullen weer gepakt, want deze week vertrek ik weer naar mijn oude hostelletje...snik snik...

Ik zal de luxe van het Marriott wel missen maar ach, ik vermaak me evegoed wel. De mensen die in Casa Canela wonen ken ik inmiddels ook allemaal van de tripjes dus das ook wel weer gezellig!

Nu ik bijna de helft van mijn tijd er hier op heb zitten, kan ik in ieder geval wel zeggen dat het een prachtervaring is en echt blij ben dit gedaan te hebben!!

Tot later, Saludos!!

• 22 Oktober 2007 - 17:39

Siem:

Mooi dat het zo goed gaat!

Enne, niet te veel ontspannen daar, er moet ook gewerkt worden! ;)

• 22 Oktober 2007 - 21:18

Hermit:

Mooie chica achter je! Die kun je wel mee naar huis nemen voor mijn verjaardag :P Mooi dat je t naar je zin hebt daarzo! Je bent ongetwijfeld al op de hoogte van de gebeurtenissen hier: in breezand gebeurt nooit wat. Je vriend Bart Langeveld is een lcd-tv armer, zijn huis is leeggeroofd. Verder hebben Frits en Pjotr nog steeds verkering (niet met elkaar) en zit Bob achter kleine meisjes aan. Tot over 2,5 maand en rustig aan daar (al had ik niet het idee dat je daar hard aan het werk was met al je trippies :P). Succes met je opdracht en je kuisheid!
    Groetjes, Hermitage

• 23 Oktober 2007 - 13:53

Daisy:

Hey Ruud!
    Gaat prima daar zo te lezen:P
    Zal wel ff afkicken worden nu je niet meer in al die luxe kan verblijven;)
    Maar feesjes genoeg zo te horen...

Succes nog!

Groetjes Roy en Daisy!

• 23 Oktober 2007 - 17:08

Rene:

Het Rudy..
    Zo te horen hoef jij daar alleen maar te relaxen! ( beetje zonnen, beetje naar de kroeg:D)
    Mja geniet er nog maar ff van en sterkte in je minder luxe hotel!

Gr. Rene

• 23 Oktober 2007 - 17:33

Ruud:

Mensen,
    jullie hoeven jullie geen zorgen te maken, doordeweeks ben ik gewoon aan het werk en aan mijn opdracht bezig. Ik wil volgende keer best een samenvatting van mn verslag hier neer zetten maar lijkt me voor jullie weinig interessant...
    sorry dat ik alleen maar leuke verhalen te vertellen heb ;)

• 30 Oktober 2007 - 11:12

Rik :

He ruud!

Ziet er allemaal top uit jongen!
    Geniet lekker en werk niet te hard hé!!

Groet Rik Tiebie

• 31 Oktober 2007 - 16:47

Aad:

Ruud je hebt het wel naar je zin zo te horen.. Ik zit deze week alleen thuis want ge is op werkweek, dus ik word lekker verwend joh;)
    let je wel ff op met die caipibarra's want je kijkt niet helemaal meer recht uit je ogen:P
    groetjes aad

• 20 November 2007 - 11:57

Andrzej I Mariola:

Czesc Ruud jak sie czujesz w Ekladorze myslimy ze dobrze ze niejest ciebie za goraco tam ,napewno masz tam klimat tropikalny.Niewiem czy wiesz ale urodzila nam sie coreczka ma na imie Jasmin.Pozdrawiamy cie goraco z zimnej POLSKI Andrzej, Mariola i mala Jasmin. P.S : Pozdruw wrzystkich od nas NARA.